Pitajte nas 080 020 500
 
 

NOVOSTI

Letak web Poziv web

Projekat Kupi (eko) ciglu

Ecoton doo odlučio je obilježiti Svjetski dan zaštite okoliša realizacijom projekta Kupi (eko)ciglu.

Riječ  je o humanitarno-ekološkom projektu koji za cilj ima podizanje svijesti o važnosti reciklaže i adekvatnog odlaganja odnosno razvrstavanja otpada te finansijsku pomoć onima kojima je to neophodno. Također, cilj nam je i druge firme potaknuti na društveno odgovorno djelovanje.

U periodu od 22.05.-30.05.2014. bit će organizirana prodaja cigli na platou ispred BBI Centra. Svi zainteresirani građani imat će mogućnost kupiti ciglu po simboličnoj cijeni od 3 KM, a sva prikupljena sredstva bit će donirana Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH". Na taj način dati ćemo svoj doprinos u izgradnji Roditeljske kuće.

Građani će na kupljenoj cigli moći ostaviti svoju ekološku poruku, a potom će cigle biti iskorištene za izgradnju 9 kanti za razvrstavanje otpada i to po 3 kante na 3 lokacije:

  1. 05.06.2014. na Vrelu Bosne
  2. 06.06.2014. na području Općine Ilidža
  3. 07.06.2014. u Pionirskoj Dolini.

Kante će biti obilježene za razvrstavanje plastike, papira i ostalog otpada i trebaju služiti za edukaciju najmlađe populacije te poticanje na aktivno učešće u očuvanju naše životne okoline.

Pokažimo zajedno kako reciklažom i razvrstavanjem otpada možemo graditi čistu i lijepu BiH! 

ORGANIZATOR

Ecoton doo

PRIJATELJI PROJEKTA 

IGM Visoko, Ekopak , AD plus, BBI Centar, Securitas doo, OBN televizija, Radio 8, Kantonalna javna ustanova za zaštićena područja, Park doo, Općina Ilidža, Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH"