Pitajte nas 080 020 500
 
 

Imate pitanja?

Ako imate bilo kakvu nedoumicu, problem ili pitanje molimo Vas da prvo odgovor potražite na ovoj stranici. Ukoliko se odgovor ne nalazi na listi često postavljanjih pitanja slobodno nas kontaktirajte ili nam pošaljite pitanje putem formulara. Rado ćemo Vam odgovoriti i pomoći.


Često postavljana pitanja

Postoji li mogućnost popusta kod većih narudžbi?

Naravno. U slučaju veće narudžbe ili potpisivanja ugovora o stalnoj saradnji, postoji čitava skala veoma atraktivnih cjenovnih aranžmana.

Da li renovirana tonerova kaseta može uticati na ispravnost rada štampača?

Apsolutno NE. Prije nego što se isporuči, svaka tonerova kaseta prolazi vrlo strogim i detaljnim procesom kontrole. Provode se specijalni testovi kvaliteta štampe na odgovarajućim štampačima. Nakon toga, svaka tonerova kaseta je zapakovana u vakuumiranu neprozirnu foliju i kartonsku ambalažu. Svaki negativan uticaj na rad štampača je apsolutno isključen.

Koliko puta može biti renovirana jedna te ista tonerova kaseta?

Životni vijek tonerove kasete direktno zavisi od pažnje korisnika te kvaliteta renovacije. Uz zamjenu pojedinih dijelova koji se troše i uz profesionalan tretman, tonerova kaseta se teoretski može renovirati neograničeno mnogo puta. Praktično, zavisno od modela štampača, njen vijek minimalno 10-15 recikliranja.

Kako mogu da prepoznam da je vrijeme za renoviranje tonerove kasete?

Većina štampača koje posjeduju displej prijavljuju poruku "Toner low". Kod ostalih štampača to se prepozna isključivo na osnovu štampe: pojavljuju se bijele linije, dio papira je potpuno bijel, crne površine su više sive nego crne, dio texta se uopšte ne oštampa.

Da li se mijenja i optički valjak u tonerovoj kaseti?

Većinom je originalni optički valjak dimenzioniran tako da može izdržati još jedan ciklus, tj. u tonerovoj kaseti se zamjeni samo tonerovi prah, eventualno i drugi potrošeni dijelovi (refill). Nakon toga, zamjena optičkog valjka je obavezna (rebild). Firma ecoton ugrađuje tzv. long life valjke, visoke kvalitete koji omogućava nekoliko refilla uzastopce, čime se izrazito povećava ekonomičnost.

Na koji način renoviranje pomaže zaštiti čovjekove okoline?

Renoviranje kako laserovih kaseta tako i Ink Jet kartridža, daje veliki doprinos ekologiji, smanjujući u ogromnoj mjeri bacanje velike količine plastike, za čiju razgradnju je potrebno skoro hiljadu godina. Osim toga, za svaku novu tonerovu kasetu je potrebno oko 3 litre nafte, to je potpuno nepotrebno crpljenje prirodnih resursa. U mnogim zemljama, odnosno kompanijama, renoviranje je obavezna smjernica poslovanja.

Da li zaista mogu uštediti novac korištenjem renoviranih tonerovih kaseta?

Apsolutno. Cijena renoviranih tonerovih kaseta je i do 50 procenata niža od nove, a zavisno od modela i frekvencije potrošnje, u stanju ste godišnje uštediti veoma visoku sumu novca, koju možete iskoristiti za druge investicije, ne gubeći ništa na kvaliteti štampe.

Da li su renovirane tonerove kasete lošije od novih?

Ne, ne smije postojati razlika, naročito što se tiče kvaliteta štampe i broja oštampanih strana. Prilikom renoviranja koriste se najkvalitetniji materijali (tonerov prah, foto valjak, ostali dijelovi) koji postižu parametre OEM standarda. Nerijetko kvalitet renoviranih tonerovih kaseta biva bolji i od originalnih.


Pitajte nas

Molimo popunite slijedeći obrazac:

Privatnost Vaših podataka je zagarantirana. Polja označena * su obavezna.