Pitajte nas 080 020 500
 
 

O NAMA

Dobrodošli u ecoton i svijet digitalne štampe!

Želimo biti mjesto gdje ćete naći odgovore na sve ono što bi Vam trebalo pomoći da svoje dokumente, kreacije ili fotografije kvalitetno i povoljno prebacite na papir.

Ako Vam trebaju toneri, printeri, kopir aparati, servis ili samo savjet vezan za tu oblast, na pravom ste mjestu.

Hadis Medenčević
Osnivač firme


Firma ecoton je osnovana 1997 godine. Cilj je bio pokrenuti business koji će u sebi sadržavati vrlo bitne faktore: razvijanje domaće proizvodne djelatnosti, donijeti mogućnost uštede domaćim korisnicima, zamijeniti uvoz domaćim proizvodom. Ova djelatnost skreće pažnju na još jedan vrlo bitan aspekt, a to je ekologija. Ne samo što je suština renovacije (odnosno reciklacije) sama od sebe ekološka, nego se još kroz korištenje alternativnog potrošnog materijala razvija i ekološka svijest u BiH. ecoton je na početku bio prva i jedina firma koja se bavila ovom djelatnošću, da bi kroz nekoliko godina u BiH renovacija tonera postala jedna od grana male privrede. Ovo je ujedno i dokaz da se na primjeru ecotona može posmatrati model, kako BH građani u inostranstvu mogu konkretno doprinijeti razvoju BH ekonomije.

2009. godine, kao potvrdu svog profesionalnog pristupa poslovanju, ecoton dobija dva značajna certifikata ISO 9001 i ISO 14001. a od 2010. dio svojih proizvoda izvozi na tržište EU. Također, generalni direktor i vlasnik firme Hadis Medenčević, u kategoriji malih i srednjih preduzeća, izabran je za najmanagera 2010. godine.

Danas ecoton zapošljava 15 radnika i saradnika, tj. profilisan je kao manja, porodična firma. Upoznajte naš tim.

 

Zbog čega smo drugačiji od ostalih?

Nudimo partneru ono što zaista predstavlja rješenje njegovih zahtjeva (Need Based Selling and Service).

Preuzimamo kompletnu brigu o tehnici partnera (Total Laser Care).

Insistiramo na vrhunskoj kvaliteti prozvoda i usluga kao garanta dugoročne saradnje (Quality Driven).

Partneru smo na raspolaganju u svakom trenutku (Customer Driven).

Klijenti

Firma Ecoton d.o.o. Sarajevo u svom dosadašnjem poslovanju uspješno sarađuje sa brojnim firmama različitih profila sa cijelog teritorija Bosne i Hercegovine, a među njima su:

BANKE, OSIGURANJA I BROKERSKE KUĆE, INDUSTRIJSKA I JAVNA PREDUZEĆA, MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE I AMBASADE, DRŽAVNE, FEDERALNE, KANTONALNE I, OPŠTINSKE INSTITUCIJE, OBRAZOVNE INSTITUCIJE, ELEKTRONSKI I PISANI MEDIJI, AGENCIJE, INFORMATIĆKE KUĆE, TRGOVAČKE KUĆE


ecoton je ponosni vlasnik ISO certifikata

  • ISO Certifikatat 9001

  • ISO Certifikatat 14001

  • Politika upravljanja kvalitetom i okolinom