Pitajte nas 080 020 500
 
 

NOVOSTI

P1010626 P1010638 Cam00152 Vrelo bosne Bbi centar

Uručena donacija za Roditeljsku kuću

Svjetski dan zaštite okoliša Ecoton je obilježio realizacijom humanitarno-ekološkog projekta Kupi (eko) ciglu. U projektu su učestvovali svi zainteresirani građani tako što su u periodu od 22.05.-30.05.2014. ispred BBI centra kupili ciglu. Na istoj cigli mogli su napisati neku poruku ili se jednostavno potpisati, a sva sredstva koja su građani izdvojili kupovinom cigli donirana su Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH za izgradnju Roditeljske kuće. S ponosom možemo reći da smo zajedničkim snagama donirali 3082,12 KM.

Ekološki aspekt projekta ogledao se u tome da su sve cigle sa iscrtanim motivima iskorištene za izgradnju kanti za razvrstavanje otpada na Vrelu Bosne i u Pionirskoj dolini. Interesantne i kreativne kante trebaju poslužiti kao svojevrstan vid edukacije za najmlađu populaciju, najčešće posjetioce navedenih lokacija.

ORGANIZATOR

Ecoton doo

PRIJATELJI PROJEKTA 

IGM Visoko, Ekopak , AD plus, BBI Centar, Securitas doo, OBN televizija, Radio 8, Kantonalna javna ustanova za zaštićena područja, Park doo, Općina Ilidža, Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH"