Pitajte nas 080 020 500
 
 

NOVOSTI

26 Jun 2014
Nusreta face tv Hadis face tv Bbi centar face tv

Video zapisi projekta "Kupi eko(ciglu)"

Ekološko-humanitarni projekat "Kupi eko (ciglu)" uspješno se realizirao na tri lokacije. U nastavku možete pogledati kako su to zabilježile kamere.

Projekat je startao 22.05.2014. prodajom cigli na platou ispred BBI centra gdje su prolaznici mogli iskazati svoju kreativnost crtanjem po cigli, a čijom kupovinom su ujedno dali doprinos za izgradnju Roditeljske kuće za djecu koja boluju od raka u FBiH.

Cigle s različitim motivima iskorištene su za izgradnju kanti za razvrstavanje otpada. Prva lokacija na kojoj su izgrađenje kante je Vrelo Bosne. Predajom kanti na korištenje Kantonalnoj javnoj ustanovi za zaštićena područja obilježili smo Svjetski dan zaštite okoliša. Pogledajte kako su naši najmlađi razvrstali otpad u cilju zaštite okoliša.

Projekat je finaliziran u Pionirskoj dolini gdje su također postavljene kante za razvrstavanje otpada i gdje smo uručili donaciju Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

Ovo je još jedan u nizu društveno odgovornih projekata u organizaciji firme Ecoton doo.

Svoj doprinos su dali i prijatelji projekta: IGM Visoko, Ekopak , AD plus, BBI Centar, Securitas doo, OBN televizija, Radio 8, Kantonalna javna ustanova za zaštićena područja, Park doo, Općina Ilidža, Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH"