Pitajte nas 080 020 500
 
 

NOVOSTI

18 Feb 2015
Idc cio

Nominacija za CIO AWARD

U organizaciji IDC Adriatics-a po prvi put će se dodijeliti „CIO Oscar“ - nagrada za CIO (Chief Information Officer - direktor informatike) osobu godine u Bosni i Hercegovini i to za najbolje IT projekte u privatnom i javnom sektoru. Više o projektu na CIO AWARD.

Ecoton je nominovan sa svojim projektom "Printing smart solution", CIO Hadis Medenčević, vlasnik i direktor. 

Cilj projekta je značajno smanjiti troškove štampe i operative na strani klijenta, prije svega vremena IT službe, službe nabave i distribucije. Pored toga, klijent ne mora investirati u kupovinu novih printera i multifunkcijskih uređaja. 

Projekat se sastojao iz dva aspekta: IT operation i procesna podrška.  IT operation je bio zasnovan na customizaciji HP SW WebJet Admin, sakupljanju operativnih podataka o svim printerima u mreži te njihovoj sistematizaciji u dedikovanom Data storu. Ovi podaci su korišteni za obračunske operacije tj. pripremanje fakturacije troškova štampe po jedinici ispisa (broju strana) i analitičke (Busimess intelligence) kalkulacije. Analitički dio je davao podatke za kompoziciju Dashboarda, koji se sastojao od grafičkih prikaza ključnih aspekata poslovanja . Posebna pažnja je posvećena Alert sistemu, gdje je omogućen real-time monitoring tehničkog stanja printera. Alerti su distribuirani mailom do dispečerskog centra, na smart phone pridruženom serviseru i CC IT službi korisnika. Nakon realizacije servisne intervencije, evidentiran je rezultat, koji je reportovan korisniku.

O najboljim projektima u Bosni i Hercegovini odlučivat će stručni žiri, a rezultati će biti poznati 19.02.2015.